Information

Stockholm Branch


Viktig information om Corona virusutbrottet


Vi dansar som vanligt men tar med oss rekommendationerna för hur man förhåller sig till Corona Virus utbrottet. För det första så är det viktigt med handhygien där man gärna tvättar händerna ofta. Ta också gärna med er egen handsprit (tyvärr så har vi i föreningen inte fått tag på någon handsprit men om någon kan ordna detta så köper vi gärna in denna). De som känner sig sjuka skall självklart inte komma utan hålla sig hemma och om någon känner sig orolig så förstår vi självklart detta framförallt om det är någon som vet med sig att han/hon ligger i riskgruppen.

För dem som undrar varför vi inte bara ställer in verksamheten vill vi bara säga att det är lätt att dra i nödbromsen och stanna en verksamhet. Det är betydligt svårare att dra igång den igen om det drar ut på tiden. Styrelsen har analyserat situationen och informationen som har gått ut och har gjort en riskbedömning enligt Folkhälsoinstitutets rekommendationer.


Så länge det går, är det positivt om vi kan hålla igång verksamheten för dem som känner att de klarar av detta, med de restriktioner som finns. Om läget ändrar sig till ytterligare värre situation får vi naturligtvis anpassa oss efter detta. Alla uppmanas naturligtvis att lyssna på den information som lämnas kontinuerligt.


”Grundbulten i Sveriges och Storbritanniens strategi är att minska spridningstakten så mycket som möjligt. På så sätt sprids smittan under ett längre tidsförlopp och det gör situationen mer hanterbar för sjukvården.”

Statsepidemiolog Anders Tegnell i SVT

 

Kontentan av detta torde vara att ”den ansvarstagande” i första hand ska se till att hålla sig frisk så länge som möjligt och i tvivelsmål om denne är frisk eller sjuk ta det säkra före det osäkra och betrakta sig som en smittorisk och därmed undvika att - så långt det är möjligt – gå för nära andra. Varje "onödigt" akut sjuk person riskerar att uppta en akutsjukplats (vilka är starkt begränsade till antal i landet) för annan behövande.    (Agne H., ordf.)


Nedan är den riskanalys vi gjort enligt Folkhälsoinstitutes rekommendationer.


UPPDATERING! Vi har beslutat att trots allt ställa in hela vårens danskvällar.

Information


Här är sidan för den öppna informationen. För medlemmar har vi också en speciell sida som kräver inloggning. Medlemmar i föreningen kommer att få inloggningsinformation skickat via epost.


Här finns en länk till lite bilder ifrån en danskväll i alla fall. Det finns också en liten video där och vi jobbar också på att se om vi kan få den att visas rätt, så att man inte behöver vrida huvudet i 90 grader för att se den ;)


Vår Facebook sida


Stockholm Branch har nu en egen sida på facebook där man snabbt kan gå in och se events eller diskutera med andra medlemmar adressen är: Dance Scottish - Stockholm Branch of RSCDS


Kvällsavgift


För alla som dansar tar vi ut en kvällsavgift på 50:- för medlemmar och 70:- för icke medlemmar, vilket betalas till kassören kontant vid varje tillfälle. Kvällsavgiften vilket tidigare kallades Thé avgift, går främst till lokalkhyran och administration men betalar även för Thé och tilltugg som vi brukar ha efter dansen vid 21-tiden.


Vi har en långvarig tradition att första gången man kommer och dansar så ses man som gäst och behöver då ej betala någon kvällsavgift. Undantag från detta är våra Pre-ball gatherings inför Caledonian Societys Burns Supper, där en något förhöjd kvällsavgift brukar utgå.


Danskurser utanför Stockholm


Gå i övrigt gärna in på RSCDS hemsida eller på Celtic Circle och se vad för skotska dansaktiviteter som finns om ni har vägarna förbi en dansklubb. Om de är anslutna till RSCDS (Branch eller Affiliated) brukar man alltid vara välkommen om man anger att man dansar i Stockholm Branch.


Det finns också information på vår systerförening Gothenburgh Branch hemsida som kan vara bra att hålla koll på om man befinner sig i de västra delarna av vårt land.


Dansskor:


Det är ju flera av våra nybörjare som frågat var man köper skotska dansskor och även de mer avancerade sliter ju ut skorna. Här finns ett par bra länkar till några av Skottlands bättre skotillverkare, som säljer skotska dansskor via nätet James Senior Shoemaker och Thistle Shoes.


Copyright: Stockholm Branch of the Royal Scottish Country Dance Society