Information

Viktig information om Corona virusutbrottet


Under hela Coronautbrottet har vi förhållit oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Allt eftersom smittläget blivit värre så har detta påverkat vår verksamhet i olika grad.


Under våren 2020 drev vi verksamheten i begränsad form med skyddsåtgärder fram till i mitten av mars då vi beslutade oss för att ställa in resten av vårens verksamhet.


Under sensommaren 2020 dansade vi utomhus på Stora Skuggans dansbana och då endast Coronaanpassade danser.


Under hösten 2020 försökte vi åter att dansa på Seemansheim under begränsade former, men fann efter fyra gånger, att smittläget var sådant att vi fick ställa in resten av dankvällarna.


Under våren 2021 har vi dansen varit inställd, men vi har genomfört två olika digitala träffar som varit mycket lyckade.


Nu i slutet av maj när ett flertal medlemmar är vaccinerade, har vi beslutat att återuppta dansen under sommaren 2021  i utomhusform på Stora Skuggans dansbana. 


Vi kommer noggrannt att följa utvecklingen av pandemin och har beredskap ifall läget mot förmodan skulle bli sämre igen.

Information


Här är sidan för den öppna informationen. För medlemmar har vi också en speciell sida som kräver inloggning. Medlemmar i föreningen kommer att få inloggningsinformation skickat via epost.


Här finns en länk till lite bilder ifrån en danskväll i alla fall. Det finns också en liten video där och vi jobbar också på att se om vi kan få den att visas rätt, så att man inte behöver vrida huvudet i 90 grader för att se den ;)


Vår Facebook sida


Stockholm Branch har nu en egen sida på facebook där man snabbt kan gå in och se events eller diskutera med andra medlemmar adressen är: Dance Scottish - Stockholm Branch of RSCDS


Kvällsavgift


För alla som dansar tar vi ut en kvällsavgift på 50:- för medlemmar och 70:- för icke medlemmar, vilket betalas till kassören kontant vid varje tillfälle. Kvällsavgiften vilket tidigare kallades Thé avgift, går främst till lokalkhyran och administration men betalar även för Thé och tilltugg som vi brukar ha efter dansen vid 21-tiden.


Vi har en långvarig tradition att första gången man kommer och dansar så ses man som gäst och behöver då ej betala någon kvällsavgift. Undantag från detta är våra Pre-ball gatherings inför Caledonian Societys Burns Supper, där en något förhöjd kvällsavgift brukar utgå.


Danskurser utanför Stockholm


Gå i övrigt gärna in på RSCDS hemsida eller på Celtic Circle och se vad för skotska dansaktiviteter som finns om ni har vägarna förbi en dansklubb. Om de är anslutna till RSCDS (Branch eller Affiliated) brukar man alltid vara välkommen om man anger att man dansar i Stockholm Branch.


Det finns också information på vår systerförening Gothenburgh Branch hemsida som kan vara bra att hålla koll på om man befinner sig i de västra delarna av vårt land.


Dansskor:


Det är ju flera av våra nybörjare som frågat var man köper skotska dansskor och även de mer avancerade sliter ju ut skorna. Här finns ett par bra länkar till några av Skottlands bättre skotillverkare, som säljer skotska dansskor via nätet James Senior Shoemaker och Thistle Shoes.